Ülkemizde bir kaç günden beridir dolaşmakta olan asılsız bomba ihbar ve haberleri akla bu iddialarla neyin hedeflendiği sorusunu getirdi.
Önceki gün Gönyeli’de yapılan bomba ihbarı sonucu imha edilen çanta resim çantası çıkmış, fünye ile patlatma sonucu ise çantanın bulunduğu otobüs durağı zarar görmüştü.
Dün ise asılsız bomba ihbarlarının adresleri Mağusa ve İskele oldu. Fünye ile patlatılan çantalardan İskele’deki boş çıkarken, Mağusa’dakinin içinden ise bir çift ayakkabı ve t-shirt çıktı.
Ayrıca dün yayılan bomba yüklü bir aracın sınırdan Kıbrıs’ın kuzeyine geçtiği haberi de kısa süreli bir paniğe neden oldu. Yakın Doğu Üniversitesi’nde konunun anons edildiği de gelen bilgiler arasında. Bu absürt haberin de kısa sürede gerçeklikle bir ilgisi olmadığı ortaya çıktı.
Ardından ise İngiltere’nin kktc’ye terör tehlikesine karşı uyarıda bulunduğu internet siteleri üzerinden sosyal medyada yayıldı. Haber bu kez doğrudan muhatabı olan İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın sosyal medya hasabından yalanlandı.
Son olarak ise Omorfo’da çarşı bölgesinde bir havan mermisi bulunduğu haberi gündeme düştü.
Arka arkaya gelen haberler halkı korku ve paranoya içerisine sürüklerken, asılsız haberlere sosyal medya kullanıcılarından tepkiler de geldi.
Bazı sosyal medya kullanıcıları bu asılsız haberlerle insanımız üzerinde bilinçli bir korku yaratılmaya çalışıldığını vurgulayarak, bu suni korkunun özgürlükleri kısıtlayıcı uygulamalara zemin hazırlamak için olabileceği yönünde endişe belirtti.
Bir süredir süren ve son 2 günde yoğunlaşan panik yaratıcı asılsız haberlerin kime ve neye hizmet ettiği merak konusu.