Baraka Liseli Gençlik Tiyatrosu “Neler Oluyor Hayatta?” Oyunu ile 16 Şubat’ta Perde Diyor

????????????????????????????????????

Baraka Liseli Gençlik Tiyatrosu “Neler Oluyor Hayatta?” isimli oyunu ile 16 Şubat’ta perde diyor.

Ardından 21 Şubat Perşembe, 23 Şubat Cumartesi ve 28 Şubat Perşembe olmak üzere Lefkoşa’da dört kez gerçekleştirilecek olan gösterimler, saat 20.00’de Arabahmet Kültür Evi’nde yer alacak.

Baraka Tiyatro Ekibi kolaylaştırıcısı Nazen Şansal’ın yazdığı, tek perde ve komedi türünde olan “Neler Oluyor Hayatta?” oyunu, eğitim alanındaki sorunları mizahi bir dille sahneye koyuyor ve Hababam Sınıfı eserinden esintiler de içeriyor. Müzikli sahneler ve videolarla zenginleştirilen oyunda başka bir gezegenden gelen iki robota, gençlerin dünyasında neler olduğu anlatılıyor. Okullarda yaşanan trajikomik olayların aktarıldığı oyun, her yaştan seyirciye; öğrenci, veli ve öğretmenlere hitap ediyor. Liseli gençlerin seyirciyi hem güldürüp hem de eleştirilerini ortaya koyduğu “Neler Oluyor Hayatta?” oyununa 12 yaş üzeri tüm tiyatro severler davet edildi.
Kolaylaştırıcılığını Kerem Yağmur ve Nazen Şansal’ın üstlendiği oyunda Elif Deligöz, Elvan Efekan, Ertu Üzmez, Halil Sürel, Irmak Devrim Refikoğlu, İncilay Gök ve Serap Kızıl rol alıyor.
Biletler 10TL, öğrenci için 5TL olup Khora Kitap Evi’nden ve oyun günleri girişten alınabilecek. Rezervasyon için 0533 886 48 18 numaralı telefon aranabilecek.

Oyun broşüründen Kerem Yağmur’un yazısından:
“Toplumsal sorunlarımızın en temel sebebi olan eğitim sistemimizi, biz gençlerin içinde yaşayarak deneyimlediği şekilde sahneye aktarmak istedik.
Rıfat Ilgaz’ın kendi eseri olan Hababam Sınıfı’na yaptığı yorumu gibi:
“Eskiden idamlar sabaha karşı yapılırmış. Belli bir süre sonra idam yaklaştığında tüm dükkanlar açılmaya, esnaf satış yapmak için bağırıp çağırmaya başlamış. Bunun üzerine aileler de o saatlerde sokağa çıkmaya başlarmış ve idam vakitleri panayır havasına bürünürmüş. Sonuçta da ölen bir adama bakarak gülen bir halk görüntüsü oluşmuş. Ben de çöken eğitim sistemini anlattım. Hepimiz ölen bu sisteme bakarak güldük.”
Evet sayın seyirciler, ölen sistemimize gülüyoruz. Bu sistemde zorluklarla, ezilerek, tabiri caizse savaşarak eğitim görüp bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Fakat buna gülüyoruz!”